top of page

Pala taivasta maalaisidyllissä


Astun kartanon pihapiiriin. Aurinko paistaa, lehmät käyskentelevät laitumella, navetta tuoksuu, omenapuu kukkii. Maalla? Ei, vaan Juvalla, Wehmaan kartanolla.


Teahouse of Wehmais

Paikallisuus, luomu, ekologisuus ja kierrätettävyys.

Siinä teesit, jotka yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen nosti jalustalle Deli&Deco -liikkeen avajaisissa. Nämä arvot ovat lähellä myös ravistamolaisten sydämiä. Uusi herkku- ja sisustuskauppa avataan Juvalle Tea House of Wehmaan yhteyteen 17.6.2017. Ravistamo pääsi kurkistamaan jo ennakkoon herkkukaupan antimiin. Tässäpä muutamia makupaloja:


Delicacies at Wehmaa

Herkkukauppa ratsastaa aallon harjalla. Teedrinkit ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Niinpä alkuun coctailpalojen seurana saimme alkoholitonta kuohuviiniä, jossa oli mukana teetä ja puolukoita.

Koko tarjoiltava menu ja myytävät tuotteet rakentuvat paikallisuuteen; alkupalojen prosciutto Mäntyharjulta Kuvalan tilalta, naudanfilee Kangasniemeltä Roinilan tilalta ja palsternakkapyree juvalaisista luomupalsternakoista.


Pääruokana herkullista makkarasalaattia, jossa makkarat juvalaisen Seppo Halosen käsialaa. Ensimmäistä kertaa elämässään allekirjoittanut piti makkararuoasta!


Yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen aloittamassa teetastingia. On muuten tarkkaa hommaa tuo teenhauduttaminen, oikeat lämpötilat ja haudutusajat ovat kaiken a ja o!

Yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen aloittamassa teetastingia. On muuten tarkkaa hommaa tuo teenhauduttaminen, oikeat lämpötilat ja haudutusajat ovat kaiken a ja o!

Jälkiruokana meille tarjoiltiin teetasting ja pientä tietoa teestä. Anna on parhaillaan kouluttautumassa Suomen ensimmäiseksi teesommelieriksi. Tee sopii lähes kaikkien ruokien kanssa ja sitä voi käyttää ruoanvalmistuksessa monipuolisesti esim. leivontaan, marinointiin, savustukseen, coctaileihin. Wehmaalla tehdään jo teejäätelöä, teekakkua ja teepannacottaa. Vannoutunut kahvinjuojakin alkaa lieventymään teenjuonnille!

Nuorta yrittäjää ja hänen intoaan kuunnellessa iho nousee kananlihalle. Mahtavaa ideointia, rohkeutta ja innovatiivisuutta!


Syksyllä suunnitelmissa ovat myös leivonta- ja kokkauskurssit sekä teetastingit. Tea Housen toiminta jatkuu ennallaan. Kesällä tarjolla on perinteisten skonssien lisäksi monenlaista pikkupurtavaa ja myös lämpiä annoksia.


Ravistamo antaa lämpimän suosituksen vierailla Wehmaalla. Täällä pääset rauhoittumaan ihanaan teehetkeen ja nauttimaan syömisen ilosta!

/Marjaana

bottom of page