top of page
  • Writer's pictureAnni Kukkonen

Evästystä automatkailijalle

Päivitetty: 5. toukok. 2019


Kesäiset maantiet ovat täynnä pitkää matkaa taittavia lomailijoita ja leppoisasti käristeleviä karavaanareita. Tienpientareilla sijaitsevat taukopaikat ja huoltoasemat tulvivat huikopalaa etsiviä. Tässä muutama vinkki, kuinka jaksat virkeänä ja hyväntuulisena pidemmänkin ajotaipaleen - ja takapenkkikin pysyy tyytyväisenä.


1. Ennakoi eväät

Varaa reissun päälle säilyvää ja järkevää välipalaa. Hedelmät, myslipatukat, pähkinät ja kuivahedelmät huolehtivat verensokerin tasaisuudesta ja pitävät pahimman lomakiukun loitolla. Alkumatkaa varten voit ottaa kylmälaukkuun viileässä viihtyviä voileipiä, riisipiirakoita tai raikasta smoothieta. Huomaathan pakata eväät helposti avattaviin pakkauksiin, esim. uudelleensuljettaviin pusseihin tai pakasterasioihin. Retroile ja pistä piknik pystyyn huilipaikalle!

2. Juo, juo ja juo

Pitkä ajomatka, reissu-uupelo ja lämmin ilma ovat omiaan turruttamaan niin kuskin kuin kanssamatkustajatkin. Pidä raikasta vettä jatkuvasti käden ulottuvilla. Pari hörppyä virkistää kummasti ja jaksat painaa seuraavalle pitstopille. Hiilihapolliset juomat saavat istujan vatsan herkästi oireilemaan, joten nautiskele kuplia harkitummin. Muistathan kahvin kaverina veden, niin et kuivahda kesken ajon. Nestettä ja piristävää rouskutettavaa saat myös minitomaateista, naposteluporkkanoista ja kurkku- ja paprikatikuista. Eväshifistelijä valmistaa hauskan dippikulhon reissuväelle. Reseptin löydät alta.


3. Breikit

Ota kaikki ilo irti ainutlaatuisesta kesäreissusta ja panosta taukoihin. Nauti kiva kesälounas terassilla, juo kahvit paikallisherkun kera pikkukioskissa ja poikkea rantakahvilaan jäätelölle. Lunkimmin liikkeelle lähtenyt ehtii myös paikallispuoteihin ja kirpputoreille kiertelemään. Pulahdus hyiseen järviveteen ja venyttelytuokio laiturinnokassa toimivat aina. Nauti matkasta - pääset kyllä perille!


Dippikulho oman maun mukaan

Porkkanoita, kurkkua, paprikaa, tuoretta tankoparsaa...

Maustamatonta jogurttia, kermaviiliä, pehmeää tofua

Suolaa, kuivattuja yrttejä, paprikajauhetta, currya, valkosipulijauhetta, sitruunaa, pestoa...

Sekoita mieleisesti mausteet valitsemasi dippikastikkeen raaka-aineeseen. Lusikoi kastiketta puhtaiden lasipurkkien pohjalle. Leikkaa ja viipaloi kasvikset pitkänomaisiksi tikuiksi ja asettele ne dipin päälle purnukoihin. Sulje kannet ja laita kylmälaukkuun.

Lomaterkut tien päältä!

/Anni

bottom of page