top of page
  • Writer's pictureAnni Kukkonen

Ravistellaan käsityksiä ruoasta ja omasta kehosta


Kansainvälistä Älä laihduta -päivää vietetään 6. toukokuuta. Päivän tarkoituksena on kyseenalaistaa laihduttamiseen ja painoon liittyviä ajattelutapoja. Jokainen saa hyväksyä kehonsa sellaisena kuin se on. Keskiössä on laihduttamisen sijaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tavoitteena on, että yhteiskunnassa kaiken kokoiset, -muotoiset ja -näköiset ihmiset ovat samalla viivalla ja yhtä arvokkaita.


Älä laihduta -päivän inspiroimana on hyvä kyseenalaistaa ravintoaineiden ja kaloreiden turhaa tarkkailua. Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää syödä oikeaa ruokaa, ei niinkään ravintoaineita. Ei terveysperusteisten ruoka-ainerajoitusten roolia jokaisen kannattaa pohtia omalla kohdallaan. On myös tärkeää muistaa, että herkutkin ovat tärkeä osa terveellistä ja joustavaa syömistä. Joustava ja salliva syöminen tukeekin mielen hyvinvointia ja tervettä ruokasuhdetta.


Kylläisyyden ja nälän tunteiden kuunteleminen sekä niiden kunnioittaminen auttaa syömään kehon tarpeiden mukaan. Vaikka ruoka on tärkeä tekijä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, se ei ole ainoa hyvän olon lähde. Liikutaan, levätään ja syödään ilon ja tasapainoisen olon vuoksi.

Hyväntuulisen syömisen puolestapuhuja

Ravistamon harjoittelija

Selja Pitkänen


bottom of page