top of page
  • Writer's pictureKatri Suhonen

Syömisen ilon verkkokurssi - mistä on kyse?

Päivitetty: 14. toukok. 2019


Ravistamo sai alunperin alkunsa halusta muuttaa ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista käytävää keskusteluilmapiiria positiivisempaan ja joustavampaan suuntaan. Syömisestä on tehty niin kovin vaikeaa ja “oikein syöminen”, itse asiassa “oikein eläminen” tuntuu olevan jotain hyvin utopistista ja saavuttamatonta. On tiukkoja sääntöjä, monesta asiasta pitää luopua ja jotta näihin tavoitteisiin päästään, täytyy ihmisellä olla valtavasti itsekuria ja tiukka moraali. Onko asia todellakin näin vaikeaa ja mustavalkoista?


Ei suinkaan. Dietit, kuntokuurit ja herkkulakot ovat vain hetken huumaa eivätkä tue pysyviä hyviä elämäntapoja. Alkuinnostuksen jälkeen motivaatio lopahtaa nopeasti ja palataan alkupisteeseen, tai otetaan jopa takapakkia.

Jos sen sijaan oppisimme suhtautumaan omaan itseemme ja tapoihimimme joustavasti ja positiivisella otteella, olisimme alttiimpia tekemään myös hyvinvointimme kannalta parempia ratkaisuja, pysyvästi.

Suhtautumistamme kehoomme ja tottumuksiimme on mahdollista muuttaa, mutta ensin meidän täytyy laskea irti vanhoista tavoista eli dieteistä, laihdutus- tai kuntokuuriajattelusta, musta-valkoisesta suhtautumisesta syömiseen sekä itseinhoa pursuavasta puheesta.

Näiden ajatusten myötä syntyi ajatus syömisen ilon verkkokurssista, jonka pääsemme toteuttamaan yhteistyössä Snellman kesäyliopiston kanssa helmikuussa 2019! Verkkokurssilla käsitellään muun muassa syömiseen ja kehoon liittyviä uskomuksia, käyttäytymistämme ohjaavia toimintamalleja sekä suuntaamme ajatuksia muutokseen - miten muutos voidaan saavuttaa, millainen on hyvä tavoite ja kuinka opitaan huomioimaan myös pienet onnistumiset? Verkkokurssin aikana pohdimme, miten arvot ja ajatuksemme ohjaavat päivittäistä syömistämme, kuinka voimme lisätä joustavaa suhtautumista syömiseen ja miten saavuttaa kehorauha. Tulemme työskentelemään myös kielteisten ajatusmallien ja tunnesyömisen parissa.


Verkkokurssi on jaettu neljään osakokokaisuuteen, jokainen kokonaisuus käsittää tunnin mittaisen webinaarin. Lisäksi jokainen osallistuja saa tutustuttavaksi ja työstettäväksi työkirjasen, joka auttaa syventämään webinaarien antia ja tukee muutoksen polulla. Ohjaajina verkkokurssilla toimivat Ravistamon Linda, Anni ja Katri, joilla on runsaasti kokemusta syömisen ja kehonkuvan haasteiden kanssa kamppailevien kanssa työskentelystä. Tätä tiimiä täydentää psykologi Liisi-Sofia Puolitaival, joka syventää aiheiden käsittelyä psykologisesta näkövinkkelistä ja tuo omaa osaamistaan muutoksissa tukemiseen.

Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka kipuilevat omat syömisensä ja kehonsa kanssa. Taustalla voi olla esimerkiksi usean vuosikymmenen kokemus kaikista mahdollisista dieteistä tai orastava kiinnostus suhtautua omaan itseen hieman lempeämmin - kummin vain, olet oikein lämpimästi tervetullut syömisen ilon maailmaan! Jos kiinnostuit, ilmoittaudu kipin kapin mukaan (28.1.2019 mennessä!) täältä:


Terkuin syömisen ilon verkkokurssin tiimi

bottom of page