top of page

Uuteen vuoteen sortumisen sijaan syömisen iloa


Ravitsemusterapeuttina kuulen työssä usein kysymyksiä syömiseen liittyen. Herättävimpiä kysymyksiä ovat esimerkiksi: sorrutko sinäkin joskus syömään kiellettyjä ruokia? Sinullakin on kai ruokaan liittyviä paheita?

Miten näihin kysymyksiin pitäisi suhtautua?

1. Toivon, että ruokaan ei tarvitsisi liittää sanaa sortuminen.

2. En kannata kiellettyjen - ja sallittujen - ruokien listaamista.

3. Pahe - tästähän saisi hyvinkin filosofisen pohdinnan aikaan. Mutta säästyäksemme siltä mukailen kohtaa 1: "Toivon, että ruokaan ei tarvitsisi liittää sanaa pahe."

Moni uskoo, että hyvinvoinnin tai vaikkapa onnistuneen painonhallinnan takeena on hillitön itsekuri ja se vaatii kieltäytymistä tietyistä ruoista. Tiedetään, että melkein miljoona suomalaista laihduttaa joka vuosi (THL). Ja samalla tiedetään, että laihduttaminen voi pitkällä aikavälillä ennemmin lisätä painoa ja aiheuttaa syömisen ongelmia.

"Ruoasta on mahdollista nauttia ilman tiukkoja sääntöjä, syyllisyyttä ja häpeää. Silti nämä ovat monella hyvin yleisiä ja hallitsevia tunteita sekä toimintamalleja."

Näiden ajatusten pohjalta Ravistamon tiimissä, täydennettynä psykologi Liisillä, syntyi "Syömisen ilo" -verkkokurssi: loputtomaan syömistaisteluun täytyy löytyä ratkaisuja. Haluamme auttaa kurssin avulla kohti joustavampaa syömisen otetta ja hyväksyvämpää sekä rennompaa suhtautumista itseen. Tämä mahdollistaa myös pysyvää painonhallintaa ja auttaa omaksumaan positiivisen kehonkuvan.

Kiinnostuitko? Kysy lisää meiltä, ja lisätietoja sekä kurssi-ilmoittautumisen löydät myös yhteistyökumppanimme Snellman kesäyliopiston kautta:


Entä jos lupaisit uudeksi vuodeksi jotain muuta kuin tiukkoja kuureja tai ruokien välttämistä?

Syömisen ilon tiimi

Linda, Liisi, Anni ja Katri

Comments


bottom of page