top of page
  • Writer's pictureAnni Kukkonen

Ravistamo kokkaa: Kolmen koon keitto - kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja kanaaMoni meistä on palannut tai palaamassa hiljalleen työntouhuun. Elokuussa arjen rutiinit hakevat jälleen uomiaan ja aikataulupalapelin kokoaminen vaatii kevyttä ryhdin oikaisua. Jotta hyvää energiaa buustaava syöminen ei jäisi muiden puhteiden jalkoihin, kannattaa arkisen ruokahuollon pyörittämiseen orientoitua luovasti ennakoiden ja sopivasti oikaisten.

Ravistamo kokkaa -reseptisarja tulee syksyn mittaan tarjoamaan simppeliä, maistuvaa ja satokauden antimia hyödyntävää reseptiikkaa juuri niihin hetkiin, kun pää lyö ruokaideoiden suhteen tyhjää ja pöydässä odottaa nälkäisiä suita. Blogisarjan avaa lempeä kesäkurpitsa-kukkakaali-kanakeitto, johon kookosmaito tuo miellyttävän eksoottisen vivahteen. Sopasta riittää suuremmallekin joukkueelle tai sitten pienemmälle ruokakunnalle muutamaksi päiväksi.

Nautintoa pöytiin ja elokuun hetkiin!


Kolmen koon keitto - kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja kanaa

Tarvitset:

2 litraa vettä 1 litra kesäperunoita kuutioina 1 pieni kukkakaali 4 reilua kanafileetä Suolaa Currya Yrttimaustetta Valkosipulijauhetta Loraus kookosmaitoa

Valmistus: 1. Laita suureen kattilaan kaksi litraa vettä kiehumaan. 2. Kuutioi kasvikset ja lisää ne veteen. 3. Mausta liemi suolalla, currylla, yrttimausteella ja valkosipulilla. 4. Pilko kanafileet suikaleiksi ja lisää ne kattilaan. 5. Anna keiton kiehua kevyesti levyllä, kunnes kasvikset ja kana ovat kauttaaltaan kypsiä. 6. Lorauta joukkoon kookosmaitoa ja sekoita. 7. Nauti heti tai päivän pari jääkaapissa maustuneena!

bottom of page