top of page

Jaksaa, jaksaa - mitä meillä välipalaksi?


Tuntuuko, että virta loppuu työpäivinä etenkin iltapäivisin?

Onko illalla kova nälkä ja voisit syödä "mitä tahansa kaapista löytyy ja paljon"?

Ehkä muistit syödä jotain aamupalaksi ja lounaskin oli ohjelmassa, mutta entä välipala?

Miltä ravistamolaisten välipalat näyttävät? Tässä meidän välipaloja edellisen viikon ajalta; ota vinkiksi, kokeile ja sovella. Millainen välipala on juuri sinulle sopiva ja ravitseva?

Annin suosikkivälipala koostuu maitorahkasta, myslistä, banaanista ja mustikoista. Mausteina toimii kaneli ja kardemumma:


Annin rahkavälipala

Kaisan toiminnan mutkattomuus näkyy myös välipalassa: pari mandariinia ja välipalakeksi hoitaa homman. Simppeliä ja helppoa.


Kovin samalla linjalla on Katrikin: mandariinit saivat kaverikseen pähkinöitä. Satokaudesta saa hyvin vaihtelua hedelmä- ja marjaosastolle. Veikkaan, että mandariinien tilalla voisi olla marraskuussa persimonia tai elokuussa vaikkapa kirsikoita.


Tämä välipalaesimerkki edustaa Marjaanan kokeilevampaa välipalarepertuaaria eikä sitä päivän yleisintä välipalaa. Mukavaa vaihtelua välipaloihin voi tuoda omena-mikromukikakku.


Tulevan pidemmän reissun vuoksi jääkaappi kaipasi tyhjennystä jämäruoista, ja smoothieen ne upposivat täydellisesti. Lindan lasillisessa on mustikoita, maitoa, jogurttia, kauramaitoa, soijarahkaa, kauraleseitä ja ripaus sokeria.


Katin välipalasta ei ole kuvatodisteita, mutta lautaselta voisi löytyä karjalanpiirakka (tai kaksi) margariinilla, juustolla, keitetyllä kananmunalla ja kurkulla, lisäksi omena ja maitokaakaota.

Yhteinen piirre näille välipaloille on ainakin se, että jokaisessa on jotakin hedelmää, marjaa tai kasvista mukana. Muuten on vain mielikuvitus ja omat mieltymykset rajana.

/Linda

bottom of page