top of page

Joululahjavalvojaisten punajuuri-aurajuustopiiras


Joululahjavalvojaiset, glögi-ilta tai joulupäivien suolapalaksi, tässä oiva piirakka täynnä joulunmakuja. Alkuperäinen ohje Kodin kuvalehti.

Pellillisestä piirakkaa riittää isommallekin sakille, tai muutamalle päivälle.


Punajuuritäyte:

500 g punajuuria

vettä keittämiseen

2 rkl öljyä

½ dl tuoretta tinjamia

½ tl suolaa

Valmistele punajuuret. Harjaa ne puhtaiksi, mutta älä kuori tai poista kantoja. Keitä punajuuria kiehuvassa vedessä kannen alla koosta riippuen 40–60 minuuttia. Punajuuret saavat jäädä sisältä napakoiksi. Jäähdytä ja vetäise kuoret irti. Viipaloi keitetyt ja kuoritut punajuuret. Sekoita öljy, suola ja timjami kulhossa. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyssä.

Pohja:

4 dl täysjyväjauhoja (ruis, ohra, vehnä)

2 dl kaurahiutaleita

½ tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 dl öljyä

2 dl vettä

sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen uunipellin kokoiseksi levyksi. Esipaista pohjaa 200asteessa 10minuuttia. Tee sillä aikaa täyte

Täyte:

400 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

3 munaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

1 rkl hunajaa

Vatkaa munat ja jogurtti sekaisin, lisää mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Levitä päälle viipaloidut punajuuret. Ripottele pinnalle:

175 g aurajuustoa

1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

VINKKI! Tämä suolaisen piirakan ohje on ehdoton lempparini; helppo ja nopea, sekä täynnä täysjyvää. Lisäksi saat sen gluteenittomaksi helposti käyttämällä gluteenittomia jauhoja ja gluteenittomia hiutaleita samassa suhteessa (jauhoista riippuen vettä saattaa joutua lisäämään enemmän)

Puolittamalla ohjeen saat pyöreän piirakkavuoan kokoisen piirakan!

bottom of page