top of page
  • Writer's pictureAnni Kukkonen

Herkullinen huhtikuu - Sarjakokkaa loppuviikon sapuskat


Ruoanvalmistus tuottaa monen arjessa ajoittaista hiusten harmaantumista. Toimenpiteestä halutaan selvitä ennätysajassa ja pikaratkaisut vetävät puoleensa. Tehokas etukäteissuunnittelu ja sarjakokkaus auttavat, jos ihan joka päivä ei jaksa vastata kysemykseen: mitä tänään syötäisiin?


1. Listaa helppoja suosikkireseptejä ja etsi uusia reseptipankeista tai lehdistä. Valitse noin 3-5 erilaista pääateriaa viikon varalle.

2. Koosta resepteistä ostoslista ja suuntaa kärryn kera suurostoksille. Voit vaihtaa reseptien kasviksia satokauden edullisiin vaihtoehtoihin.

3. Varaa muutama tunti keskitettyyn kokkaustuokioon, jolloin valmistat kaikki valitsemasi ateriat valmiiksi tai viimeistelyä vaille.

4. Aloita aterioiden tarjoaminen halpoimmin pilaantumista vaihtoehdoista, esimerkiksi kalaruoista. Säästä sopat ja muut säilytyksessä maustuvat ruoat myöhemmälle.

5. Nauti arki-iltoina ruoanvalmistukselta vapautuneesta ajasta - ja säästöstä!


Tässäpä kätevä pastaohje reseptipankin jatkoksi:

Härkispasta - 4 annosta


1 rasia Härkis -härkäpapuvalmistetta

1 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

300 g täysjyvä- tai kikhernepastaa

4 rkl punaista pestoa

250 g miniluumutomaatteja

100 g tuoretta rucolaa

1/2 dl siemeniä

sitruunanmehua

mustapippuria

Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä pannulla. Lisää Härkis sipulien joukkoon ja sekoittele hetki. Keitä pasta al dente -kypsäksi ja valuta se lävikössä. Sekoita Härkis-sipuliseos ja pesto pastan joukkoon.

Puolita miniluumutomaatit. Huuhtele rucola ja kuivata se talouspaperilla kevyesti. Yhdistä tomaatit, rucola ja valitsemasi siemenet pastaseokseen. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella pippuria. Nauti heti tai jäähdytä jääkaappiin odottamaan ruokailuhetkeä.

-Anni

bottom of page