top of page

Ravistamo kokkaa: parsakaali-fetapiirakka


Kaalien satokausi alkaa olla parhaimmillaan, joten satoa kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Nappaa tästä suolaisen piirakan ohje, joka sopii niin kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.


Parsakaali- fetapiirakka

pohja:

1 dl kaurahiutaleita

2 dl jauhoja (esim 1dl ruisjauhoja, 1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja)

½ tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

½ dl öljyä

1 dl vettä

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon öljy ja vesi puuhaarukalla sekoittaen. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun ja korppujauhotettun vuokaan. Vinkki! korppujauhojen tilalla voit käyttää leseitä,näin saat enemmän kuitua!

Täyte:

1 iso parsakaali

100 g fetajuustoa

2 dl maitoa

3 munaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

pinnalle:

juustoraastetta

Huuhtele parsakaali hyvin, leikkaa kukinnoiksi. Keitä parsaa 3-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Levitä parsankukinnot pohjan päälle. Murustele päälle fetajuusto. Sekoita maito, munat ja mausteet kulhossa (huomioi, että juustoista tulee suolaa!). Kaada munamaito pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!


Herkullisia hetkiä!

bottom of page